Buitenland stage excellentie

spanje met elsemieke

 

2 t/m 14 maart

 

Op 4 maart heb ik met één van de dokters van het ziekenhuis gesproken hij werkt in meerdere ziekenhuizen en had een mooi idee voor mijn onderzoeksopdracht. Het was een erg leuk gesprek omdat hij zelfs een heel klein beetje Nederlands kon. Hij heeft me heel veel uitleg gegeven. Verder heb ik weer een leuke stage week gehad. Op 7 maart ben ik met Erasmus op excursie naar de blossom fields gegaan. Erg leuke ervaring en veel nieuwe mensen leren kennen.

10 maart begon het corona virus echt invloed te krijgen op mijn stage. Op 10 maart zijn eerst alle Spaanse stagiaires naar huis gestuurd zij mochten niet meer aan het werk in het ziekenhuis omdat zij ook nog de helft van de dag naar school gingen. Voor mij had dit alles nog geen invloed omdat ik alleen werk en niet ook naar school ging. 11 maart kreeg ook ik een mailtje met de melding dat ik vanaf 12 maart 2 weken niet aan het werk mag. Het is nu afwachten wat er allemaal verder nog gaat gebeuren. De supermarkten en apotheken blijven open maar alle andere ondernemingen zoals winkels, musea en bars etc. gaan dicht.

 

Er is dus niet veel te doen hier maar ik blijf deze 2 weken in ieder geval nog in Barcelona en hoop dat ik dan weer aan het werk mag.

 

22 februari t/m 1 maart

 

vrij relaxed weekend gehad. Dinsdag 25 februari een hele interessante dag gehad op stage ik heb namelijk meerdere biopsies en beenmergpuncties bij mogen wonen. Dit vond ik erg interessant en ook leuk dat mijn collega vroeg of ik mee wou. De mensen in de operatie kamer waren heel aardig en hebben mij alles uitgelegd. Verder weer een leuke stage week gehad. 29 februari ging mijn huisgenoot verhuizen naar haar nieuwe kamer dus die heb ik s’ochtends even geholpen met haar spullen naar beneden brengen. Zondag 1 maart ben ik naar de bunkers del Carmel geweest dit is een prachtig 360 graden uitzicht punt waar je heel Barcelona kunt zien.

 

 

 

15 t/m 21 februari

Dit weekend begon erg koud en dan heb ik het niet over het weer.....

De boiler deed het niet, waardoor we heel koud moesten douchen. Het was even spannend of we het hele weekend koud water zouden hebben, aangezien het hier niet normaal is om in het weekend hier iemand voor te bellen. Gelukkig was dit allemaal vrij snel opgelost en hadden we s'avonds weer warm water.

Ik ben later in de middag samen met mijn huisgenoot naar Museu Nacional d'Art Catalunya geweest. Hier zit een museum, maar omdat het wat later op de dag was konden we niet meer naar binnen. Het gebouw zelf is echt al prachtig om te zien en het uitzicht over de stad ook. Dit was dan ook meer de rede dat we hier heen gingen.

Zondag heb ik een vrij rustige dag gehad. Ik ben aan het begin van de middag even naar Park Güell gegaan. Je hebt daar nog een heel groot gedeelte van het park waar je gewoon gratis naar binnen kan. Ik ben ook zeker nog van plan om het andere gedeelte te bekijken.

Mijn week op stage verliep weer goed. Ik merk dat het werk steeds meer routine word. Woensdag kreeg ik het eerste bezoek uit Nederland!!! Mijn broer en schoonzus, Erik-Jan en Mariëlle kwamen 2 dagen langs. Het was wel leuk om weer persoonlijk en niet alleen via de telefoon met elkaar te praten. Ook vond ik het wel fijn dat ik weer even Nederlands kon praten. Ik ben overdag van 08:00 tot 15:00 uur gewoon aan het werk gegaan terwijl zij de stad gingen verkennen. We hebben aan het eind van de middag afgesproken bij la Sagrada Familia. Kon ik het gebouw ook een keer aan de binnenkant zien! Het is echt een heel mooi gebouw. Echt de moeite waard om te gaan bekijken.  

Na dit prachtige gebouw hebben we lekkere chrurro's gegeten! S'avonds gezellig uiteten geweest in de wijk Barri Gòtic oftewel Gothic Quarter. Deze wijk heeft een bijzondere uitstraling vind ik zelf. We hebben in een restaurantje op een gezellig pleintje wat gegeten.

Donderdag ben ik overdag weer gewoon aan het werk gegaan. S'avonds zijn we eerst nog even langs het water gelopen en naar Maremagnum geweest dit is een soort winkelcentrum. Later op de avond hebben we weer op dat zelfde pleintje gegeten.

Toen was het alweer tijd om afscheid te nemen. Jammer, maar ik vond het wel super gezellig dat ze er even waren!

 

8 t/m 14 februari

Dit weekend weer een paar leuke dingen gedaan en gezien. Veel in en rond de stad rondgelopen. Casa Batlló gezien, dit is een door Gaudí ontworpen gebouw. Recinte Modernista de Sant Pau is ook een prachtig gebouw eigenlijk best apart aangezien het ooit een ziekenhuis was. Verder ben ik vrijdag avond naar La Boqueria geweest dit is een soort markthal. Je kunt hier allemaal lekkere dingen eten en drinken. Supergezellig dus. Hierna ben ik nog even langs de Hema in Barcelona geweest, dit was wel grappig zo'n echte Nederlandse winkel midden in Barcelona. Ik heb hier even mini stroopwafeltjes gekocht voor mijn collega's (ze vonden het erg lekker)

Casa Batlló

 Recinte Modernista de Sant Pau

 

La Boqueria

De tijd vliegt. Nu ik mijn derde werkweek achter de rug heb. Deze week stond ik op een nieuwe plek: afdeling microbiologie, echt heel wat anders. Ik heb nu geen contact meer met patiënten, wat ergens jammer is maar omdat de meeste mensen toch alleen Spaans of Catalaans spreken....ga ik het niet per se missen. Nu wordt het wel makkelijker aangezien ik redelijk goed in het Engels kan communiceren met mijn collega's. Ik mag al heel snel veel dingen zelfstandig doen, dit geeft me een zelfverzekerd gevoel.

 

1 t/m 7 februari 

Na deze leuke tweede stage week kon ik in het weekend weer wat leuke dingen doen. Ik heb de stad weer een beetje verkend en ben op zondag naar het strand gegaan. Het weer was top rond de 20 graden. Nou is 20 graden niet per se normaal in februari hier in Barcelona.  

Tijdens mijn tweede stage week mocht op maandag voor het eerst zelf bloed afnemen bij iemand. Ik had verwacht dat ik zoiets veel spannender zou zijn, ik was eigenlijk vrij relaxed. Omdat ik het mijn collega's al zo vaak had zien doen wist ik wat ik moest doen waardoor ik het heel zelfverzekerd kon doen. Ik was blij dat ik eindelijk zelf dingen mocht doen.

 

week 1

Op vrijdag 24 januari vloog ik dus eindelijk naar Barcelona voor mijn eindstage. Ik ben hier nu inmiddels 1 week. Het is wennen maar zeker erg leuk. Ik woon in een klein appartement in Gràcia een wijk in Barcelona. Ik woon daar samen met de eigenaresse en een meisje uit Moldavië, met haar kan ik goed in het Engels praten. De eigenaresse is een heel ander verhaal die spreekt namelijk alleen Spaans. Dat is af en toe lastig maar prima te doen.

 

 

Op zaterdag ben ik samen met mijn huisgenootje de stad in gegaan. Er is veel kunst door de stad zichtbaar. Muren met schilderingen, maar er is ook veel mooie architectuur te zien. We hebben in een klein restaurantje tapas gegeten. Dit was heel leuk en s ’avonds zijn we met mensen die zij via-via kende naar een café met live muziek gegaan. Zondag heb ik mijn metrokaart gekocht en heb ik de weg naar mijn stageplek uitgezocht.

 

Arc de triomf

 

Maandag 27 januari was het mijn eerste stage dag. Ik ben eerst naar de Spaanse school gegaan waar ik warm werd ontvangen door Rosa, zij heeft deze stageplek geregeld. Ook heb ik een Spaanse leerling ontmoet die stage loopt bij Centro Medico Teknon. Samen met Rosa ben ik naar mijn stage plek Centro Medico Teknon gegaan wat erg prettig was. Ik ben daar voorgesteld aan mijn stagebegeleider Javier. Hierna hebben Javier ik wat dingen doorgenomen en ben ik voorgesteld aan een paar mensen die op de prikpoli werken. Dit is de plek waar ik de eerste weken zal doorbrengen. De afgelopen dagen heb ik dus meegekeken met twee collega’s op de prikpoli. Veel mag ik nog niet doen, maar dat was te verwachten. Ik heb het erg naar mijn zin. De mensen zijn aardig en doen erg hun best om Engels te praten, google translate is onze beste vriend. Ze zijn geïnteresseerd in wat ik doe en wie ik ben, dus ik heb niks te klagen. Ik heb veel zin om de komende maanden veel te leren en ik ben blij dat ik deze grote stap heb genomen.

mijn stageplek: Centro Medico Teknon