Buitenland stage excellentie

ierland met esmee

Week 1:

De dag dat ik vertrok naar Ierland moest ik om 4 uur 's nachts opstaan om naar het vliegveld te gaan, de dag ervoor had ik alles ingepakt en gechecked of ik niks vergeten was. Mijn ouders hebben mij heengebracht. Eenmaal aangekomen op Schiphol gingen we nog even thee drinken en daarna afscheid nemen. Dit was mijn eerste keer vliegen, en ik was alleen dus dit was zeer spannend voor mij en toch ook een beetje eng. Om eerst naar mijn gate te komen moest ik 45 minuten lopen, ik kwam aan toen ze net begonnen waren met boarden dus ik kon zo gelijk door het vliegtuig in. Achterna gezien viel het vliegen ook allemaal mee.

Eenmaal aangekomen in Ierland werd ik opgehaald door een taxi, die stond klaar op het vliegveld. Eenmaal aankomen bij mijn huis heb ik eerst mijn spullen uitgepakt. Een meisje genaamd Morgane uit Frankrijk heeft me geholpen mijn koffers naar boven te tillen. Morgane vertelde me dat er nog 4 anderen in het huis wonen. Nadat alles was uitgepakt wist ik dat ik een fiets moest kopen (om naar mijn stageplek te komen), hiervoor ben ik naar een tweedehands fietsenwinkel gegaan en heb hier dus een fiets gekocht. Ook heb ik op de eerste dag gelijk boodschappen gedaan om maar de eerste drie dagen door te komen met eten en schoonmaakspullen. 's Avonds heb ik een Nederlands meisje van Noorderpoort ontmoet en die had me uitgenodigd op een feestje voor die avond, ik zei ja. Dus we gingen die hele nacht bij een andere buitenlandse student in zijn huis feesten en gingen in de nacht weer naar huis met een taxi.

De eerste dag van mijn stage had ik eerst een introductie met Partnership, het stagebemiddelingsbureau dat mijn stageplek en huisvesting heeft geregelt. Ze gaven me een kleine tour door het centrum en ging daarna met een medewerker naar mijn stageplek. Hier werd ik ook ontvangen door het lab. Op het laboratorium zelf heb ik een rondleiding gekregen op mijn eerste dag.

De rest van de week ging best vlug, ik ben erachter om naar mijn stage te komen dat de heenweg veel makkelijker is omdat ik dan van de heuvel af ga, om weer terug naar mijn huis te komen moet ik weer de heuvel op fietsen. Ook ben ik het weekend met een paar mensen naar de pub geweest.

Partnership heeft mij deze week ook geholpen met meer mensen te ontmoeten, om de week is er een activiteit waar je je voor kan opgeven en dit keer was het lasergamen. Na het lasergamen ben ik met sommigen naar de pub geweest

 


 

Week 2:

Ik mag alweer wat meer doen in het lab, monsters voorbereiden namelijk. Ik begin iedereen van het huis ook een beetje te leren kennen, met name een Portugees meisje dat de slaapkamer naast mij heeft. Dit meisje praat in de nacht met haar vriendje, en omdat de muren hier nogal dun zijn word ik er elke nacht wakker van, ik heb met haar gepraat erover. Ook ben ik erachter gekomen dat iedereen op een andere datum weer terug gaat naar huis, de twee Portugezen gaan in maart weg en de Franse en de Nederlanse in begin april. 

Doordeweeks ben ik ook naar verschillende leuke cafetjes geweest, je hebt er hier nogal veel en ieder met een andere specialiteit in coffee thee en chocolademelk.

Deze weekend ben ik naar Cobh met 2 andere buitenlandse studenten. Cobh is een klein plaatsje met kleurige huisjes en is een stadje met veel gebeurtenissen in het verleden, naast de mooie cathadral kan je ook een titanic tour doen hier. Cobh is de laatste plek waar de titanic is geweest voordat die zonk op de reis naar Amerika. 


Week 3:
In ierland kom je elke dag wel weer een ander sprookje of legende tegen, zo ook in de straat waar ik woon. Kleine huisjes gemaakt om de elfjes erin te laten wonen bijvoorbeeld. Deze week ben ik met een ander meisje genaamd Marina de stad een beetje gaan ontdekken Cork is nogal groot, zo is er een universiteit die uit de boeken van Harry Potter lijkt te komen en een mooi park genaamd Fritsgaralt Park. Dit was Marina haar laatste week en we hebben de week dan ook afgesloten, natuurlijk in de pub, met een paar vrienden.
Deze week was er ook weer een activiteit, bowlen deze keer. Hier heb ik twee andere nederlanders ontmoet die ongeveer dezelfde
dingen hier in Ierland willen zien als ik. 

Week 4:
Op stage begin ik de analyse een beetje goed onder de knie te krijgen en leer de mensen ook een beetje beter kennen, omdat er iemand een andere baan heeft gevonden gaan we aan het einde van de week afscheid nemen met een feestje. Dit feestje was in een pub genaamd Clancy's, dit was nogal leuk en heel gezellig helaas moest ik eerder weg omdat ik ook een ander feestje had ik mijn huis die tot laat in de nacht doorging. In het weekend ben ik naar de Blarney Castle geweest met de twee nederlanders die ik vorrige week ontmoet heb. Dit was een mooi kasteel en omdat het Ierland is kan geen plek zonder een legende, dus bij dit kasteel waren er ook een paar legendes er weer. De bekendste legende hier is de Blarney stone. Volgens de legende krijgt iemand die de steen kust the gift of gab (de gave van grote welsprekendheid of kunst van het vleien; gab betekent kletspraat). Dus ja... dat is ook gebeurd.